2015. június 12., péntek

Disney Book Tag

Sziasztok!



Elnézést, hogy nincs szinte soha semmi bejegyzés, de hát vizsgaidőszak van, olvasni alig tudok, és már kezd elegem lenni az egész suliból. Dehát kinek nem? :) Ilyenkor jól esne kicsit visszamenni gyerekbe, amikor az volt a legnagyobb problémám, hogy a bátyám már megint megváltoztatta a számítógép hátterét, vagy hogy egy db lego már megint eltűnt. Sajnos igazi időutazás még nem lehetséges, de egy kicsit nosztalgiázhatunk. Így jöjjön a Disney Book Tag, amit újfent a Kis Könyves Bloggerekkel készítünk el. Ha kíváncsiak vagytok az ő válaszaikra is, a szokásos helyen, a bejegyzés végén megtalálhatjátok a linkjeiket. :)




1. The Little Mermaid/A kis hableány 




egy karakter, aki úgymond egy "partra vetett hal" / valaki, aki szerinted nem igazán illik az író által megteremtett világba

Ilyen... remélem, nem sértek meg senkit, de az Angyali gonosz főszereplőnője egyszerűen rémes volt főszereplő volt. Vagy A rémálmok lányából az emberi csaj... gyorsan puskázik, Carmel. Egyszerűen a második kötetben már semmi keresnivalója nem volt. Simán kiírhatták volna, azzal indokolva, hogy sulit kellett váltania, mert a szülők beijedtek, de a költözés után is tartja a kapcsolatot Cas-szal, meg a másikkal. Ehelyett inkább folyamatosan idegesített.


2. Cinderella/Hamupipőke 



egy karakter, aki jelentős átalakuláson ment keresztül

MacKayla Lane. Reflex, vagy reflex? De ugyanúgy mondhatnám Callie-t, vagy Napsugárt. Hmmm... Sajnálom Mac, de most Napsugár győzött. Szóval Nastya/Napsugár Katja Millay: Nyugalom tenger-ből.


3. Snow White/Hófehérke 



egy könyv ekletikus szereplőgárdával

Anita Blake, vámpírvadász sorozat. Ott aztán minden van, mi szem-szájnak ingere. Hmm, lehet, az Opposition után folytatom azt is. Hmm.


4. Sleeping Beauty/Csipkerózsika 


egy könyv, ami igencsak altató hatással volt rád

Minden könyv, amit már három órája olvasok, és elmúlt már hajnali 1. Amúgy Ben Brooks: Lolito, Meg Rossoff: Majd újra lesz nyár... ééés Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegas-ban. Na itt tenném hozzá, hogy Mr Thopmson könyvének úgy kezdtem neki, hogy azt se tudtam, mi fán terem Hunter S. Thompson. Azt hittem, csak egy író. De a könyv végén megtaláltam, hogy kicsoda is ő valójában. Ha már a kezdetetek kezdetén tudtam volna, hogy kivel van dolgom, nem úgy álltam volna a könyvhöz, ahogy tettem.


5. The Lion King/Oroszlánkirály 


egy olyan karakter, akit valamilyen tragédia ért gyerekkorában

Először Callie-t akartam írni, mert azok után, ami történt vele és aki elkövette, az tényleg felháborító. De aztán eszembe jutott, hogy van egy nála sokszorta rosszabb sorsot kapott egyén. Ez pedig Angelique, Éjsötét árnyék - Angelique hagyatéka-ból, amit a szappanoperában őt alakító színésznő, Lara Parker vetett papírra. Hogy miért tartom az ő sorsát rosszabbnak, mint Callie-ét? Nos, igen egyszerű. Hosszú oldalakat tudnék erről regélni, de a legegyszerűbb, ha elolvassátok. Rá fogtok jönni, miért mondtam ezt.


6. The Beauty and the Beast/A szépség és a szörnyeteg


egy nagy könyv, amitől először megijedtél, de mégis nagyszerűnek találtad a történetét

Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben. Igen, tudom, hogy max 200 oldal. Igen, tudom, hogy nem vastag. De én épp ettől ijedtem meg. Hogy ilyen vékonyka. Hisz, ugyan már. Mit lehet egy ilyen vékony könyvből kihozni? Aham. Olvasd el.


7. Aladdin 


egy karakter, akinek teljesült a kívánsága, jó vagy rossz értelemben

Na, ide viszont tényleg Mac-et tudom írni. Hisz teljesült a kívánsága, de szerintem nem ebben a végkifejletben reménykedett. Mindkét értelmet megkapta.


8. Mulan 


egy szereplő, aki nem az, mint akinek mutatja magát
Jaj, azt hiszem, tényleg újra kéne olvasnom ezt a sorozatot, mindig eszembe jut. V'Lane. Ő szó szerint nem az, akinek mutatja magát. Vagy a Sinsar Dubh. Nem, maradjunk V'lane-nél. Az sokkal viccesebb volt.


9. Toy Story 


egy könyv, aminek bárcsak életre kelnének a szereplői

Nope. Inkább ne. Tekintve, hogy fantasy-t, disztópiát és károsult emberekről olvasok, ne. Szerintem ez így mindenkinek jobb lenne.


10. Disney Descendats/Disney Leszármazottak 


kedvenc fő gonoszod, ellenséged, vagy erkölcsileg romlott szereplőd
Kedvenc fő gonoszom... Sebastian? Tabun. Valójában nem igazán rajongok értük, mert valami olyan hibájuk mindig van, amiért máglyára vetném. Vagy értelmetlennek tartom az indokait. Sebastian, vagy Jonathan Christopher Morgenstern viszont más. Ő ehte gonosz. Így született. De az igazi kedvenc fő rohadékom az Joker. Igen, az a Joker. És mivel van a Batman-ből képregény, így Joker is jó ide. :D

Ez volt a Disney Book Tag. Útravalóul itt ez a vicces kis dalocska. Viszont én most megyek, folytatom a James Bond-film maratont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése