2017. október 18., szerda

Paranormális lények a könyvekben | Top 5 Wednesday #8

Sziasztok!

Laptop visszatért, Top 5 Wednesday is visszatért. A mai feladatban ki kell választani EGY paranormális lényt (vémpír, vérfarkas, démon, szellem stb.). Engem a legjobban mindig is az egyik csoportjuk érdekelt; a démonok. 5 olyan könyvet hozok, amiben ezek a lények szerepelnek valamilyen úton-módon.




1. Cassandra Clare: Árnyvadászok
Így egyben, mert az összes sorozatában és kötetében nagy szerepet játszanak. Különböző démonok szerepelnek ezekben a könyvekben, különböző fizikai tulajdonságokkal és különböző erőkkel. Velük csak az Árnyvadászok vehetik fel a versenyt, a teljesen normális (=mondén) embereknek esélyük sincs. Az Árnyvadászok azok a halandó emberek, akiknek emberi vér mellett angyali is keveredik a testükben, így a testükre rúnákat tudnak rajzolni, amivel fel tudják venni a versenyt a démoni lényekkel, valamint különleges fegyvereik vannak. Egy dolog legyen tiszta: amennyire lenézem az Árnyvadászokat, annyira imádom a könyveket.

2. Susan Ee: Angelfall trilógia
Ahol angyalok vannak, ott bizony a démonok is felütik a fejüket! Itt a démonoknak nagyon érdekes történetük van, amit nem fogok lelőni, de a harmadik kötettel szerettem meg ezt a trilógiát.

3. Laini Taylor: Füst és csont leánya trilógia
Ami itthon nem jelent meg teljesen, az utolsó kötet hiányzik. Valamelyik kiadó nem szeretné felkarolni egy kötet erejéig? Itt a démonok nem kifejezetten démonok. Kiméráknak hívják őket, akik valójában nem gonoszak. Ugyanúgy szeretnének élni, mint bárki más. És az egyik kedvenc erőm birtokában vannak páran.

4. Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozat
Hébe-hóba megjelennek pár jelenet erejéig, viszont azok majdnem a legjobb jelenetek. Démonok nem léteznek Adarlanban, ahogy a mágia sem, hisz minden mágia ki lett űzve a világból, az erővel bíró személyeket pedig kegyetlenül lemészárolták. Kötetről kötetre pedig sikeresen elbizonytalanítanak minket, hogy a démonok tényleg ki vannak-e űzve.

5. Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve
Utolsónak pedig azt a démonokkal foglalkozó könyvet hozom, ami az általam olvasottak közül legközelebb áll ahhoz az entitáshoz, amitől már igen, összepiszkítanám a lábam szárát. A démon soha nincs jelen, mindig csak egy enyhe fuvallat, vagy egy idegen jelenlét az, amikor megfigyelhető, mégis kísérteties tud lenni. A könyv végéig pedig ott motoszkál benned a kérdés és a bizonytalanság. Ahh, imádom ezt a könyvet. Számomra a démoni entitások ehhez állnak a legközelebb; idézés, gonosz jelenlét. Én kicsit mást is mondanék hozzá, de a könyvben eddig csak ennyi a szerepük.

Ez volt az e heti Top 5 Wednesday posztom. Jövő héten pedig öt olyan könyvet hozok, amik nem horrorok, mégis ijesztőek voltak valamilyen szempontból. 

2 megjegyzés:

  1. Áh, tehát ezért van démon címke a Silber első részén! Nem jöttem rá, valamiért én ezt nem tekintettem démoni dolognak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a valódi démonok ezek. :D Nem azok a lények, amik, teszem azt, a Csontvárosban vannak, hanem az Annabelle félék. :D

      Törlés