2016. augusztus 3., szerda

Féléves Könyves Kiakadás Tag | 2016-os verzió

Sziasztok!

Nem akartam egy hétig távol lenni úgy, hogy nem hozok semmilyen bejegyzést. Már egy ideje kiszemeltem magamnak a Féléves Könyves Kiakadás Tag-et, ami kicsit másabb a tavalyihoz képest. Talán egy-két kérdéssel, de nem baj, most ezer százalék, hogy mások lesznek a válaszaim. :D





1. A 2016-os eddigi legjobb olvasmányod.
Rengeteg best könyvet olvastam eddig, viszont egy volt olyan, ami miatt most is könnyvbe lábad a szemem. Ez pedig Brandon Sanderson: Elantris. Nem szomorú a története, nem gyönyörű szép, és nem is megható. Élményben leginkább az Éjszakai cirkuszhoz tudnám hasonlítani. Számomra mindkét könyv mágikus volt. Nem varázslatos, mágikus. Kezdjük azzal, hogy éveket kellett várnom, mire megszereztem, majd túl hamar lett vége a történetnek. Akárhányszor nézek rá a könyvespolcomra, mindig ezt a könyvet keresem. Teljesen a hatása alá kerültem. 

2. A legjobb folytatás, amit 2016-ban olvastál.
Ez számomra Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai. A folytatásokkal általában meg voltam elégedve, de ami több szempontból is a kedvencem lett, az ez a rész. Általában a második részek kicsik laposabbak szoktak lenni, de a Vér és csillagfény napjai ugyanazt a lendületet, mint amit az első részben megszokhattunk. 

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Ami itthon jelent meg az Marie Rutkoski: The Winner's Curse - A nyertes átka és Amy Ewing: Az ékkő. Az elsőt csak dicsérni hallottam, meg azok a borítók! Az utóbbinak viszont elég vegyes a fogadtatása. Nagyon érdekel. 
Ami hazánkban még nem jelent meg, az Cassandra Clare: Lady Midnight. A mérete miatt kicsit félek tőle, húzom-halasztom, de neki kéne végre állnom. 

4. A legjobban várt friss megjelenés az év második feléből.
Juj, hát hol kezdjem. Nem részletezem, csak listát hozok.
Sarah J. Maas: The Throne of Glass Coloring Book
Laini Taylor: Strange the Dreamer Nem tudom, mi bajuk ezeknek, de Amazonon egy évvel későbbre állították. :(
Lauren Oliver: Replica
Diana Gabaldon: Outlander 4 - Az ősz dobjai (állítólag idén télre kijön. Hát majd meglátjuk. Legyünk optimisták)
Mark Lawrence: Úti testvérek
Sarah J. Maas: Üvegtrón 4 - Queen of Shadows (remélem, még idén kiadják magyarul)
Hirtelen felindulásból csak ennyi jut eszembe. Oké, van még pár, de azok 2017-re várhatóak. 

5. Legnagyobb csalódás.
J. Lynn: Wait for you - Várok rád. Számomra az egy borzalmas könyv. Nem volt annyira rossz, de nem ezt vártam tőle. Egy NA könyv YA stílusban. Én pedig nagyon nem ezt vártam. Szeretem Armentrout kisasszonyt, a Luxen sorozatát nagyon kedvelem, a Vetkőzik a tanú is jó a maga műfajában, de a Wait for you egy kategóriába sem illeszthető bele teljesen (a fantasy-t és a sci-fit leszámítva). Ez nagyon nem az én világom. Azért adok még az írónak egy esélyt, a Half-Blood és a White Hot Kiss nagyon érdekelnek. De borzalmas volt ez számomra, senkinek nem is tudom ajánlani. 
Ja, és James Dashner: Az útvesztő

6. Legnagyobb meglepetés.
Egy lényeges szempontból csak egy könyv sorolható ide. J. Goldenlane: Holdnak árnyéka. Na már most. Nem rajongok a magyar szerzőkért. De. Goldenlane egy olyan történetet tolt a szemem elé ami mellett nem lehet könnyűszerrel elmenni. Normálisan le sem tudom írni, mennyire imádom ezt a könyvet. Igaz, hogy előbb el kellett volna olvasnom a Napnak fényét, hogy jobban megértsem a világot, meg úgy mindent, de ennek hiányának ellenére is eldobtam az agyam. Néztem, hogy vége? Aham, jó, akkor töröljük a fejemből és kezdjük elölről. Nekem eddig a magyar írók a logikátlanság mellett a szereplőkön véreznek el. Itt az egész hangsúly a szereplőkön van és baromi jól működik a dolog. Aki szeretne kiváló magyar regényt, ráadásul újat!, annak előszeretettel tudom ezt ajánlani. Egy percet nem unatkoztam rajta. Egy okból lapoztam mindig előre: ugye az én kedvencem nem fog meghalni? 

7. Kedvenc új szerző (debütáló, vagy számodra új)
Ide írnám ismételten J. Goldenlane-t, mert ezt a pontot nem lehet úgy megírni, hogy őt ne említeném.
Sarah J. Maas-nak is kötelező itt szerepelnie. Hiába nem az első résztől lett kedvenc a Throne of Glass sorozat, az írónőt mégis egyből sikerült megkedvelnem. 
Valamint Brandon Sanderson. Ők hárman az én Bermuda-háromszögem.

8. Legújabb könyves szerelem.
Ralston márki és Dorian Havilliard között nem tudok választani. 

9. Legújabb kedvenc karakter.
Dorian Havilliard. Ralston márki. Nicolas St. John. Lady Calpurnia. Öhm, öhm. Galén (olyan kis cukisan ostoba a szentem). Raóden. Galladon. Mitchell Turner. 

10. Egy könyv, amin sírtál. 
Eddig még nem volt ilyen. Egyedül az Elantris volt az, ami öröm könnyeket csalt a szemembe, de idén eddig egy könyvön se sírtam. Még.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.
Mivel az Elantris túl unalmas válasz lenne, így mást mondok. Lauren Stewart: Hyde. Na de lássuk, miért tett engem boldoggá. Jók a karakterek? Nem egészen, habár Mitch-et nagyon bírom. Akkor a történetért? Még mindig nem. Akkor a könyv felépítése, a misztikus szál tetszik annyira? Közel sem. Adódik a kérdés: mi az istenért választom én ezt ide? Nagyon egyszerű. Soha az életben nem olvastam végig semmit sem angolul. Eddig csak mangákat olvastam ezen a nyelven, mert hát amik magyarra lettek fordítva, hááát... hadd ne kelljen véleményeznem őket. Maradjunk annyiban, hogy még középmezőnyben sincsenek azok. Ezért, amikor a Hyde-ot befejeztem, és rájöttem, hogy én ezt értettem, annyira boldoggá tett, mint egy könyv se. Egy kicsit adott az önbizalmamnak. Ezért is mertem ennyi angol nyelvű könyvet venni jesszus uram isten. 

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit az idén láttál.
Az egyedüli, amit láttam, az a The 100 3. évada, amitől nem dobtam el magam. Képregény feldolgozás ér? Mert akkor határozottan a Deadpool. Megnézettem anyámmal. Nem tudom, min röhögtem jobban: a filmen, vagy anyámon. 

13. Kedvenc értékelés, amit az idén írtál.
Kettőre mondanám ezt, és nem azért, mert olyan húdenagyon jónak érezném őket. 
Nagyon örülök, hogy az Elantris-t sikerült ennyire kifejtenem, attól tartottam, hogy nem fog menni.
A másik pedig a Books with me | 2016. Nagyon meglepődtem, de aznap, amikor kitettem, közel 130-an nézték meg azt a bejegyzést. Lehet, hogy ez nem tűnik soknak, de amikor látom, hogy egy nap 30-an felnéztek a blogomra, elkezdem kapkodni a fejem, hogy mi történt és konkrétan pánikroham tör rám. :D Szóval ja. Nagyon köszönöm ezt a sok látogatást, nagyon tudok neki örülni. :D Most is, kiraktam a Sarah J. Maas színező könyv hírét és eddig kereken 100-an láttátok (ez az ad július 29. este 11-kor volt). Őrület. 

14. A legszebb könyv, amire az idén szert tettél. 
Borítóval legyen a lista? Igen, azzal lesz. 
Csak úgy, mindenféle sorrend nélkül. És csak néhány. 















15. Mely könyveket szeretnél elolvasni az év végéig?
Ennyire szeretné egy a book tag, ha listákat mutogatnék?
Mindenféle sorrend nélkül.













Maradjunk egyenlőre ennyinél.

16. Kiket jelölsz?
Nem tudom, Klodette, kitöltötted-e már, de én téged szeretnélek kihívni erre a kedves kis tag-re. :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Köszönöm szépen a Tag kihívást.
    Még nem töltöttem ki szóval ez még nekem is újdonság. Amint lesz időm ki is fogom tölteni, de már lógok két másikkal is, szóval először azokat fogom kitenni a blogra.

    A Varázslók értékelésedre nagyon kíváncsi leszek, mert én múltkor megnéztem a sorozatot és annyira rossz volt, hogy rögtön lemondtam az elolvasásáról. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát A varázslókéra én is. :D Egy hetet voltam Erdélyben, és összesen volt 8 órám arra, hogy olvasni tudjak. El tudod szerintem képzelni, hogy hány könyvet tudtam elolvasni ez idő alatt. :D Jelenleg az Árnyék és csontot olvasom, utána viszont A varázslók lesz. :)

      Törlés