2015. május 23., szombat

The Music Genre Book Tag

Sziasztok!

Már egy jó ideje nem találtam semmi olyan book tag-et, amit szívesen megcsinálnék, aztán hirtelen többe is belefutottam. Most az egyik ilyet hoztam el nektek. Különlegessége, hogy -mint általában mindenki- én is nagyon szeretem a zenét, olvasás közben pedig muszáj valamilyen zenét hallgatnom. És ez a book tag ötvözi a kettőt. Ez pedig a The Music Genre Book Tag. Az eredetit ITT találjátok. Ha még nem tettétek, olvassátok el azt is. :)




1. Indie - a legfurcsább könyv, amit valaha olvastál
Volt már pár furcsa könyvvel dolgom, de a legfurcsább... Talán a Rabul ejtett szűz. Jónéhány hasonló könyvet olvastam, pl. Asztal három főre, de talán ez volt a legfurcsább. Többek között azért is, mert ha ezt a könyvet megfilmesítenék, egy 30 perces pornó lenne belőle. Nem Szürkés 2 óra, amit azért levetítettek a mozikban, hanem egy olyan pornó, amit csak felnőtt csatornákon adhatnának le. Szerintem az első furcsa könyvem is volt.
De majd ha ennek a könyvnek a végére érek, akkor ideírható majd Ben Brooks-tól a Lolito. Most komolyan. Olvassátok el. És mondjátok el a véleményeteket, mert én nem tudom hova tenni.

2. Alternatív - egy könyv, csavaros befejezéssel
Hmmm... pedig itt van a nyelvem hegyén... Csak nem egy Jennifer L. Armentrout könyvre gondolok? Mondjuk az Origin-re? IDE A FOLYTATÁSSAL!

3. Komolyzene - klasszikus irodalmi kedvenc
Moliére: A fösvény. Ez volt, most is és lesz is. Ez soha nem fog változni. :D

4. Hiphop - a legidegesítőbb könyv (a legpattogósabb szereplővel)
Itt most kettőt hoznék. Az egyik a legidegesítőbb a legidegesítőbb szereplőkkel. Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás. Nem tudom, hogy az olvasók mit látnak Travis-ben, és ez a harmadik pont, ami idegesít benne.
A másik Karen Marie Moning ICED-a. Dani kimondottan idegesítő volt, és a könyv maga azért idegesített, mert nem ért el azt a színvonalat, amit a Fevers kötetei alapján vártam volna tőle. Ebben nagyon sok szerepet játszik Dani, akit amúgy iámadtam a sorozatban, de ahogy megkapta az önálló kötetét, egy rakétát erősítenék, és szépen kilőném az űrbe. Miért kellett minden srácból PEDOFILT csinálni????

5. Rock - egy könyv, ami az elejétől a végéig izgalmas volt
Köhömmm. Karen Marie Moning Fevers Legyeeeeen.... HAH! Becca Fitzpatrick: Csiit, csitt. Fene se gondolta, hogy imádni fogom ezt a sorozatot. :D Meg a Beavatott. Meg az Éhezők viadala. Meg a...

6. Pop - egy könnyed olvasmány
Alice Clayton: Faldöngető. Igen, tudom. A címe. Azzal ne foglalkozzatok. Ugyanis ennek nem az a lényege, hogy ki hányszor dug meg kit, majd sértődnek meg egymásra. Hanem két ember kapcsolatának a fejlődését. És amint hazamegyek, szerintem újra elolvasom. Hogy mennyit lehet rajta nevetni. :D Whiskaaaaaas!

7. Punk - egy könyv, ami egy új nézőpontra világított rá
Ide is kettőt hoznék. Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen szereplői elhitették velem, hogy azok, akik valahogyan sérültek, mindig ők a legbátrabbak. Hisz tovább élnek, sőt, próbálnak normális életet élni, nem foglalkozni azzal, ami történt velük, hisz tudják, hogy nem tehetnek semmit.
A másik pedig egy nemrég befejezett könyv, a No és én Delphina de Vigan-tól. Sokszor beleesek én is abba a hibába, hogy a hajléktalanokat elítélem, hogy biztosan az alkohol, drog meg a többi miatt. Pedig nem mindenki esetében. Ez emlékeztetett arra, hogy nem szabad senkit elítélni, mert nem lehet tudni, hogy kicsoda-micsoda az illető.

8. Blues - egy könyv, amin sírtál
Monica Murphy: One week girlfriend - Heti csaj. Az a mondat még mindig szíven üt.

9. Népdal - kedvenc hazai szerző könyve
Komolyan? Örkény Tótékat bírtam. De nincs kedvenc hazai szerzőm, így könyvet sem tudok mondani.

10. Metal - egy könyv, ami megrémítettt

Mást nem fűznék hozzá ehhez a kérdéshez.

11. Rap - a legszebben/legrosszabbul megfogalmazott könyv
A legszebb egyértelműen Katja Millay: The sea of tranquility - Nyugalom tengere. Ilyen meseszépen a leírás még soha nem volt megfogalmazva. Egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy átugorjam! :O
A legrosszabbul... Az a baj, hogy biztos olvastam ilyet, de nem ugrik be. És ha tudnám is, akkor sem merném leírni, ugyanis molyon olvastam néhány kritikát, amiben néhány író fogalmazási készségeit firtatták. Kíváncsi lettem, így hát beleolvastam, illetve idézetet is olvastam. És azok, amiket én olvastam, tényleg eltörpülnek emellett.

+1 zenei témájú könyv
Olyat szerintem nem igazán fogtam még a kezembe, aminek témája a zene lenne. De néhány olyanhoz már volt szerencsém, aminek volt köze hozzá. Ez most így hülyén hangzik. Például a Ha maradnék-ot nem olvastam, dea Segítség, YouTube-sztár lettem!-et igen. Az előbbi fő témája a zene, a másikban pedig a főszereplő lány előad egy duettet ország-világ előtt egy szupersztárral. Vagy a Nyugalom tengere, ahol Nastya zongorista volt.

Nos, ennyi volt ez a kis zenei tag. Remélem tetszett nektek, és ha gondoljátok, töltsétek ki nyugodtan. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése