2017. szeptember 7., csütörtök

Könyvek/karaktetek inspirálta tanórák | Top 5 Wednesday #5

Sziasztok!
Reméltem, hogy a laptopom visszakapásával ma meg tudom írni rajta ezt a bejegyzést. Hát persze, hogy nem! Úgyhogy marad a megszokott mód és telefonról hozom nektek a T5W eheti bejegyzését csütörtökön. Vagyis olyan tanórák, amelyek könyveken, vagy karaktereken alapszanak.



1. Élet a Földön I. - azaz hogyan éljünk túl egy légi (űr) katasztrófát és maradjunk életben ismeretlen helyen
Amie Kaufman - Meagen Spooner: These Broken Stars
Előadó: Tarver Merendsen
Mivel manapság sokan utaznak repülőn, sok mindent meg lehetne ebből tanulni. Meg ugyebár, költözünk az űrbe. És ha lezuhanunk?

2. Társalgási és viselkedési normák éles helyzetekben
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Előadó: Sid
Ha valaki tudja, hogyan dumáljuk ki magunkat bármilyen helyzetből, az ő lesz. Mindenki példát vehetne róla! Vagy inkább ne.

3. Vallásismeret és filozófia
Ian Tregillis: Géplélek
Előadó: Visser atya és az Órásmesterek
A könyvben a vallás mellett a filozófia is ott van és nagyon szorosan kapcsolódnak össze. Érdekes témával operál, amit nagyon jól ad elő Visser és az Órásmesterek egyik vezére által. Remek viták alakulnának ki kettejük között az órán, amiből a hallgatók nagyon sok midnent megtanulhatnának.

4. Íráskészség fejlesztés
Rainbow Rowell: Fangirl
Előadó: Cater Avery
Cat nem hiába lenne itt remek óraadó. Már ha venné a fáradtságot és a bátorságot és bejönne megtartani azt a fránya gyakorlatot!

5. Önvédelem
Richelle Mead: Vampire Academy
Előadó: Rose Hathaway
Az agy mellett a testet is karban kell tartani. Talán Rose Önvédelem órája túlságosan kegyetlennek tűnik (valljuk be, az is), de jusson eszünkbe. A mai világban a nők nagy veszélynek vannak kitéve, így nem árt, ha megtanulnak vigyázni magukra. A férfiak meg szeretik a küzdősportokat, szóval ők ígyis-úgyis kibírják.


Ez volt az én kis plusz 5 tantárgyas ismertetőm. Ha a többiekére is kíváncsiak vagytok, lentebb elérhetik őket:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése