2017. december 13., szerda

Csíntalan karakterek a Mikulás listájáról | Top 5 Wednesday #9

Sziasztok!

Hosszú hetek vannak a hátam mögött, viszont szerencsére ma maradt egy kis erőm, hogy erre a hétre csatlakozhassak a Top 5 Wednesdays csapatához. Nagyon tetszenek az e heti feladatok, így sajnálom, hogy kihagytam őket. Majd valamikor pótolom a többit is. De most egyelőre lássuk azt az 5 karaktert, akik a Mikulástól csakis virgácsot érdemelnek.

1. Chaol Westfall - Üvegtrón sorozat
Chaol-t első körben még lehetett kedvelni, de a második kör után rosszabbnál rosszabb döntéseket hozott, amiknek az eredményeit másokra kente. Szerinte ő a szent, mindenki más pedig a gonosz. Senkit nem hallgat meg, a józan észre sem hallgat és önző. Nagyon önző. Ő az az ember, akire azt szokásos mondani: mások szemében szálkát, sajátjában a gerendát sem.

2. Wren Avery - Fangirl
Leszerepelt, mint lánygyermek, és leszerepelt, mint testvér. Ahogy elkerült a feje fölül a vigyázó tekintet, elszaladt vele a ló. Komoly problémák adódtak vele. Bár a végére happy end lett a könyv, én azért nem tudok megbocsátani neki.

3. Alina Starkova - Grisák világa
Ő egy jó karakter kellene, hogy legyen, nem igaz? Önző, aki saját magával foglalkozik, és ha más nem foglalkozik vele, meg van sértődve. Ellenben, ha p feledkezik meg a számára "fontos" személyekről, az teljesen normális. Habár ez az egy bűne van, helye van a listán, mégpedig azért, mert elviekben ő egy jó karakter. Akiről példát kéne venni. Ugyanez igaz a következő jelöltre.

4. Violet Lasting - az Ékkő világa
Önző, beképzelt, önhitt drámaqueen. Ő kéne, hogy legyen a példaképem? Az ő döntéseit kellene elfogadnom? Így kellene élnem az életemet? Ő kellene, hogy átsegítsen a problémákon? Ő nem megoldja őket, hanem generálja azokat. Bella Swan-t nagyon sokan utálják - okkal - és kénytelen vagyok azt mondani, hogy Violet Lasting ugyanazon a szinten van. Nem jobb, nagyon nem.

5. Akit nem John Smith-nek hívnak - Napnak fénye ciklusból
A többi karakterrel ellentétben ez a karakter az egyik legnagyobb kedvencem. Akkor mégis, miért van itt? Mert akármennyire imádom, azzal én is tisztában vagyok, hogy nem épp a legjobb ember. Hazudik, hazudik, hazudik és Pinokkiónak sosem lehet akkora orra, mint neki lett volna, ha minden egyes hazugságával nőtt volna, csak 1 mm-t. Ez bőven elég ok arra, hogy virgácsot kapjon, legalábbis a Mikulás listája alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése