2017. október 29., vasárnap

Stranger Things Book Tag | We're Haunting You Together



Sziasztok!

Everglow elindított a bloggerek között egy Halloween-i eseményt, amelyhez eredetileg nem egy book tag-gel terveztem bekapcsolódni, de most annyira összesűrűsödtek felettem a dolgok, hogy még nincs teljesen összekészítve az a bejegyzés. Azonban, BacchanteBlues megjelölt a Stranger Things Book Tag-en, így gondoltam, azzal indítanék én is. A sorozathoz - egyelőre - annyi közöm van, hogy ismerem és általam nagyon kedvelt BookTuberek imádják. Úgyhogy nekem se ártana elkezdeni végre. 

1. Epikus Intro
Nevezz meg egy könyvet, ami az első oldalától magával ragadott!

Nem teljesen első oldal, inkább első mondat, ez pedig Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz. Nem egy friss olvasás, újra is kéne már olvasnom, ezúttal a fizikai példány is megvan hozzá, de mindmáig emlékszem arra az érzésre, amit a könyv már az első fejezetével elért nálam. Egyszer könnyebbültem meg egy könyv végén, egyszer pedig egy könyv elején. Furcsán hangzik? Furcsa is, de a könyv ilyen érzelmeket vált ki az olvasóból a fogalmazásával. Nem egy túl akciódús könyv, nagyon laza lefolyású, lassan haladó történet és - ennél a regénynél - ez jó is így.

2. Dungeons & Dragons
Nevezz meg egy fantasy birodalmat, amit szívesen bebarangolnál!

Nagyjából az összes fiktív világ. Mindegyik ilyen világ csak újdonsággal rendelkezik, amit nagyon jó lenne megismerni. De hogy példát is említsek: Üvegtrón, Gyűrűk ura, Elantris, Hó, mint hamu stb.

3. Csapatszellem
Nevezd meg a kedvenc könyves baráti társaságodat!

Jó, ez egyértelműen Kevin Hearne: Vasdruida krónikái sorozat. Még csak az első részt olvastam és ez nem is számít akkora spoilernek, de számomra egy druida, egy ír farkaskutya, egy vámpír és egy vérfarkas "öribarisága" hihetetlenül mókás. Pláne, ha még az istenek is belekavarnak.


4. ABC & Karácsonyi Égősor
Nevezd meg a kedvenc, mentális betegséggel/zavarral küzdő karakteredet!

Olvastam én ilyet?
Igen, de az nagyon spoileres, úgyhogy azt nem mondom el. Legyen elég annyi, hogy skandináv krimi és egy sorozat NEM első tagja.

5. The Upside Down
Nevezz meg egy könyvet, amitől pont az ellenkezőjét kaptad annak, amit vártál!

Legtöbb negatív élményem valaha. De hogy pozitív legyen ez a poszt, hisz mégis csak ünnepek vannak (valahol), így egy pozitív csalódást fogok hozni. Amy Harmon: Arctalan szerelem. De igen, nem, de, DE IGEN! Tudom, hogy egy jó párszor felhoztam már ebben a témában, nem érdekel. Egy hatalmas nagy nyálóceánban végződő nyálvízesést vártam el tőle, amit nehezen fogok tudni csak olvasni és a végére megutálom. Ühümm. Év kedvence eddig?

6. Őrült Tudósok
Nevezd meg a legőrültebb disztópikus kormányt, ami eszedbe jut!

Most legőrültebb nem jut eszembe, úgyhogy inkább másik negatívabb élményű kormányt hozok. Ezek pedig az Idolok, Brandon Sanderson: Acélszívből. Egyetlen egy nagy problémám van velük, hogy nekik szuperhősöknek kéne lenniük. Védeniük kéne az ártatlanokat, megőrizni a város nyugalmát és az emberek békességét. Ezzel szemben mi van? Legyilkolnak mindenkit, akik csak felmerik emelni a hangjukat ellenük. Jó ez, csak hát na. Thor már rég a betonba gyalulta volna őket a kalapácsával, Amerika kapitány pedig levgáta volna az összes fejét a pajzsával.

7. Demogorgon
Nevezz meg egy rémisztő lényt, amit semmi áron nem engednél át a falaidon!

Teljesen mindegy, melyik fajtájáról van szó, de ezek a démonok. Akik pedig démont akarnak megidézni? Takarodjanak a közelemből.

8. Függővég
Nevezz meg egy történetet, ami után még többre vágytál!

Hiányérzetem támadt az Időtlen szerelem kapcsán, de aminél annyira jó volt a könyv, hogy tovább akartam volna még folytatni, azt kettő között nem tudom eldönteni. Úgyhogy hozom mindkettőt. Rainbow Rowell: Fangirl és Francesca Zappia: Eliza and her Monsters. Olyan jó volt belesüppedni a világukba, megszerettem mindegyik karaktert (igen, még Wallace-t is), nem szívesen engedtem el őket. Őket jövőre mindenképpen szeretném újraolvasni. 



Ennyi volt már a We're Haunting You Together projekten belül az első bejegyzésem. Egyet mindenképpen szeretnék még hozni, egy ötös listát, valamint lehet, hogy kettőt egy csapásra alapon egy értékelést is fogok hozni. Kicsit nagyon megcsúsztam vele, így azt mindenképpen szeretném hozni hamarosan. 

Akik még részt vesznek a projektben:

2 megjegyzés:

  1. Kösz, hogy kitöltötted! :) és ooooo azt a Zappia könyvet de szívesen megkaparintanám! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a tag-elést! =3
      Mindenképpen olvasd el! Ha nem jön magyarul, és tudsz angolul, akkor mindenképp kezd el mihamarább. A nyelvezete se nehéz, szóval könnyen lehet vele haladni és egy nagyon remek könyv!

      Törlés