2016. február 27., szombat

Liebster Blog Award | 2016

Sziasztok!

Elnézést ezért a kis szünetért, mostanság egyre sűrűbben beáll. Az a helyzet, hogy egész nagy olvasási válságban szenvedek. Hogy mekkorában? Nos, februárban nem olvastam SEMMIT! Egyedül a Hyde-ot olvasom és a Csodák korát, de azt csak azért, mert egy kihívásra kell.



Tavaly egyszer már megkaptam Csücsitől a Liebster Blog Award-ot, 2016. februárjában újfent kiosztották nekem. Ezúttal Sasvári Tímea osztotta meg velem, amit itt is nagyon köszönök, nagyon meglepett vele. :) Ez más, mert a kép is más, illetve nem 10 dolgos és személyes, hanem 11!!



Miről szól ez a díj?


A Liebster Blog Award egy online díj amit bloggerek adnak bloggereknek, hogy új blogokat ismertessenek meg veled, és a te blogod is megismerhessék mások. A liebster szó német eredetű, jelentése: szeretett, kedves, kellemes, értékes, üdvözlendő.
Mik a szabályok?
Köszönd meg a bloggernek aki jelölt a díjra a posztod elején és linkeld vissza! Jelölj max. 11 bloggert a díjra és linked be őket is! Válaszolj a jelölőd 11 feltett kérdésre! Írj 11 érdekességet magadról, hogy az olvasóid jobban megismerjenek! Tegyél fel 11 kérdést a te jelöltjeid számára!

A kapott kérdések:


1. Ha választanod kéne, hogy mindenféle könyvet végig kéne olvasnod ami az utadba kerül válogatás nélkül, vagy csupán 10 kedvenc könyvet olvashatnál egész életedben, mit választanál? Miért?
Ami csak az utamba kerül. Ha egész hátralevő életemben csak a 10 kedvenc könyvemet olvashatnám, akkor nagyon gyorsan megunnám. Úgy a negyedik-ötödik olvasás körül. Viszont az által, hogy új könyveket olvasok, nem szimplán új történetet és élményt szerzek, hanem még pluszt is ad a személyiségemhez.

2. Ha írnál egy könyvet, mi lenne a témája?
Nagy valószínűséggel fantasy. Dark vagy talán urban. De az 10000% biztos, hogy nem épp happyend-es történet lenne. Barátnőmnek mutattam az irományaimat, amik semmilyen fandomhoz nem sorolhatóak (azok mind könnyedebb olvasmányok), elhordott mindennek és közölte velem, hogy legközelebb csak akkor mutassak neki történetet, ha abban nem gyilkolnak meg senkit. :D

3. Szoktál angolul, vagy más idegen nyelven olvasni? Mi a véleményed az angol könyvek olvasásáról?
Könyvet mostanság olvasok angolul. Mangát már 15-16 éves korom óta. Szerintem ugyanakkora haszna van, mint mondjuk annak, hogy egy sorozatot vagy egy filmet feliratosan néz az ember. Hisz azokból inkább a kiejtést sajátítja el az ember, olvasott szöveg esetén pedig a nyelvtani dolgokat. Illetve a szókincset mindkettő növeli. Nagyon sok szót például az angol nyelvű mangát olvasásakor tanultam meg. Meghát szeretnék arra átállni, hogy leginkább angol nyelvű könyveket olvassak. Ez már csak azért is hasznos, mert a Hyde-ot tudtommal nem tervezik kiadni, de imádom. Szerintem a következő részért már pénzt is fogok kiadni az Amazon-nak, és az szerintem papírért lesz már. Gyönyörű a trilógia borítója. *-*

4. Olvasás közben szoktál enni/inni? Ha igen mit iszol/eszel szívesen ilyenkor?
Szoktam. Ez helyzettől függ. Alap, hogy vizet iszok. Nem bírom az ízesített löttyöket, így étteremben is általában vizet kérek. Meg vendégségben is. Enni pedig tényleg helyzettől függ. Egyik alkalommal például étteremben olvastam.

5. Melyik könyves karakterrel csinálnál interjút, és miért?
Szerintem Celaena-val. Habár az Üvegtrónnak nem vagyok túlzottan nagy rajongója, de utálni sem utálom. Az ő karakterét viszont eddig nagyon csípem. És érdekelnek a nézetei a dolgokról. Férfiak közül pedig... vagy Tamás tábornagy a Lőpormágus trilógiából vagy pedig Jorg a Széthullott Birodalom trilógiából. Mindkét trilógia nagy rajongója vagyok, és mindkettő szuper főszereplővel rendelkezik. Érdekesnek tartom a karaktereiket, szeretném őket jobban is megismerni.

6. Ha alkothatnál egy embert milyen tulajdonságokkal ruháznád fel, és hogyan nézne ki?
Jujjj, de csúnyán fognak ezek után rám nézni. :D 
Attól most tekintsünk el, hogy férfi vagy nő. 
Tulajdonságok: makacs, önző is és önzetlen is, barátságos, intelligens. vicces, rendelkezik humorérzékkel, jó nyelvérzéke van, megbízható, őszinte, de néha hazudjon, tudjon önálló véleményt alkotni, határozott, egyfajta egocentrizmussal rendelkezzen, jól tudja eladni magát, állat- és emberbarát legyen, talpraesett, vannak félelmei, tudja az érzelmeit kifejezni. Körül-belül ennyi. Vagyis ennyi, ami eszembe jut. :D Én mondtam, hogy csúnyán fogtok most rám nézni. :D 
Külsőre meg... Oké, külsőre meg legyen a zsánerem: fekete haj, kék szem, egy sebhely akárhol, testalkatilag meg egy olyan test, amivel látszik, hogy foglalkoznak. Jéé, sikerült úgy megfogalmaznom, hogy ne csak a férfiakra jellemző dolgok legyenek benne, a sebhelyen kívül. :D

7. Kedvenc állat?
Mindegyik, amelyik nem kúszik és/vagy halálos a harapása és marása és csípése és nem szúnyog. Komolyan. Apáék tudják jól, hogy a mi házunk közelébe ne hozzanak levágandó haszonállatot, mert amint a disznó átlépi a küszöböt, nevet kap és onnantól kezdve családtag. De ugyanez igaz bármilyen másik állatra. Sokszor úgy vagyok vele, hogy szívesen elmennék egy állatkertbe dolgozni. Amúgy a fülbe és szájba mászást már csak azért sem említhetem, mert ezzel kijelentem, hogy nem szeretem drága jó hálótársamat, Rezest. Az én drága büdös macskám. Az előző Liebster blog Award óta beszökött hozzánk egy macska és nem hajlandó elmenni. Ő úgy gondolta, hogy jó helye lesz nálunk, szóval megegyeztünk vele. 

8. Filmnézés otthon, vagy moziban?
Mindkettő.
Otthon akkor szeretek, ha közbe ebédelek. Illetve a legtöbb feliratos film otthon érhető el.
Moziba viszont nagyon jó móka barátokkal járni. Kedvenc emlékem, amikor Pesten beültünk az egyik barátnőmmel a legújabb James Bond filmre, mert rajongok érte, a Spectre-re, és végig dumáltuk. Csak mert szar lett. Azóta is azzal piszkál. :D
Oké, a mozit jobban szeretem.

9. Ha imádtál egy könyvet, de az ismerősöd utálta, hogyan reagálsz?
Elfogadom. Nagyon mást nem tudok csinálni. Szerencsére a jóisten nem egyformára teremtett meg minket, így az ízlésünk is egészen más. Persze örülök annak, ha ugyanaz a kedvencük, de attól, hogy amit én imádok és ő utál vagy esetleg fordítva, még nem fogok elfordulni tőle és utálni őt. Konkrét példa: egyik gimis barátnőmnek megmutattam a Tündérkrónikákat, mindketten (mg a húga) hatalmasat sikítottunk miatta. Aztán beközölte velem, hogy ő az Iced-ot jobban szerette. Én meg nem. Nehezen tudtam csak végigolvasni. Ettől függetlenül barátok maradtunk és kölcsön adtam neki más könyvet is. Nem szeretem az elvakult rajongókat, legyen szó bármiről. Zenében is nagyon nehéz volt őket elviselni...

10. Olyan ember vagy aki korán fekszik és korán kel, vagy aki későn fekszik és későn kel?
Én egy igazi, vérbeli bagoly vagyok. Általában hajnali 2-ig, akár 4-ig is fent vagyok, és délután 1-kor úgy kell kirobbantani az ágyból, hogy ebéd van, hogy kaja után fekszek vissza és alszok. Mostanság viszont próbálok arra törekedni, hogy előbb feküdjek, és legkésőbb 10-kor keljek.

11. Hiszel abban, hogy minden embernek van egy hasonmása a világban?
De méghogy! True stroy, a bátyám volt barátnője például eszméletlen módon hasonlít rám. Ezt nagyon sokan meg is jegyezték, mindig azt hitték, hogy én a lány húga vagyok. Sőt, az egyik volt szobatársam tesója piszok mód hasonlít az egyik bloggerre. Szóval igen, nem tudok mást csinálni, mint hinni ezekben. :D

11 -új- érdekes tény rólam:


1. Habár nem vallom magam spiritualistának (vagy hogy hívják ezeket), hiszem, hogy létezik hatodik érzék jövőbe látással, energiavámpírkodással, szellemek érzékelésével meg a többi ilyennel. 

2. Vannak olyan bejegyzések a blogon, amiket előre beütemezett időben maga a blog tesz fel. Általában ez azért van, mert este fele leszek kész a bejegyzéssel, de van olyan is, hogy egyszerre van két-három poszt is és nem akarom egybe senki nyakára zúdítani a dolgokat. Ezeket a bejegyzéseket általában kora délutánra időzítem, de ami mindegyiknél megegyezik, az a perc. Minden ilyen bejegyzés szőr óra 12 perckor kerül posztolásra. Ez onnan ered, hogy amíg kosaraztam, az első öt évben a 12-es volt a mezszámom és ez lett végül a szerencseszámom. Mindent ehhez mérek. 

3. Habár bajai lakos vagyok, mégsem tudom igazán otthonomnak tekinteni ezt a várost. Ezt a családom is tudja, hogy amint ők elköltöznek innen, én ide többet nem jövök. Azt viszont a szüleim is észrevették, hogy Debrecent és Zánkát sokkal inkább tekintem otthonomnak és sokkal nyugodtabb vagyok ezeken a településeken. Ezért tanultam és akarok még tanulni Budapesten! :D

4. Nem vagyok az a táncolós alkat. De ha otthon vagyok és tetszik a zene, vagy csak jó a kedvem vagy csak szimplán fáradt vagyok, elkezdek táncolni. Ez így bármikor előfordulhat.

5. Randi során sokkal jobban örülök egy kocsmának, mint akármilyen másik romantikus helynek. Kösz, nem.

6. Ha érzelmekről van szó, nagyon gyatrán tudom kifejezni magam. Vannak bizonyos szavak, amiket nem tudok kimondani és kérdések, amelyekre egyszerűen képtelen vagyok válaszolni. Inkább hantázok valamit, vagy terelek. 

7. Szeretek kreatívkodni. Még a gimiben nagyon sok időm volt és nagyon sok körömlakkom. Volt olyan, hogy mind a tíz körmömre különböző mintákat festettem fel. Mindegyikről készült kép, de szinte mindent eltűnt. :( Ezenkívül nagyon szeretek gyöngyöt fűzni, matrica festékezni, írni, decoupage-olni, gobelin-ezni, sütni, rajzolni (habár ez az egyetlen olyan dolog, amit semmiféleképpen nem vállalok fel. xD) meg úgy nagyon sok minden más is. Az ilyen kézműves dolgok esetén szívesen belekóstolok bármibe. Viszont vágni és hajtogatni rühellek. Az nem az én asztalom. 

8. Imádom az animéket. Bármekkora mennyiségben képes vagyok megnézni őket, persze ha értelmesek. A Bleach-et, a Naruto-t és a Vampire Knight-ot például nem szeretem, de a One Piece-ért véresre bőgöm mindkét szemem, a Fairy tail jól csinálja, folytatódjon csak, a Kuroshitsuji Sebastian-ja után senki ne merje felvenni ezt a nevet, úgyse érhet a nyomába, a Magi a kedvenc klasszikus mese feldolgozásom, a Devils and Realist  a legújabb kedvenc animém, a Phi Brain puzzle-eit én is kipróbálnám, a Sekaiichi Hatsukoi nyomán én is szívesen lennék manga szerkesztő (vagy akár könyvé is by the way), a Shinrei Tantei Yakumo végett meg TEAM VÖRÖS SZEMŰ HIDEG SEGGEFEJEK! Jah, szóval nagy anime rajongó vagyok. Most éppenséggel az Owari no Seraph második évadát nézem, és AHW *-*. Nem magáért a sorozatért, hanem a specials-ért. Ugyanis az anime itt kiparodizálja saját magát. Hát hány ilyen animével lehet találkozni? Eddig több, mint 60-at láttam, és ez az első ilyen.

9. Nagyon nem szeretek és nem is tudok magyarázni. Volt már olyan, hogy megkértek arra, hogy egy anyagot magyarázzak el. Kínkeservesen, de sikerült. A legjobb, mikor nem értik, hogy mit mondok, vagy chat-en mit írok, és magyarázzam el. Nem mindig szokott összejönni. :D

10. Nagyon furcsa alvási szokásom van, legalábbis szerintem. A sólámpámnak és egy kis pink lámpának égnie kell, illetve a TV-t bekapcsolom a Comedy Central-ra, és beállítom, hogy 90 perc múlva kapcsoljon ki. Vagy TV helyett a telefonomon rakok be egy minimum 30 perces videót a YouTube-ról. Reggel, ha van beállítva ébresztő óra és mondjuk 8-ra megyek valahova, 5:45-kor már megszólal az ébresztő, majd öt percenként ébreszt, egészen legkésőbb 7:00-ig. Illetve van három Yamuna szappanom, amiket a párnám mellett tartok, hogy azok illatára aludjak el (kókusztejes, epres és hibiszkuszos). Ez csak akkor nem szokott beválni, amikor Rezes fogja magát és befekszik az arcomba. Akkor leginkább macskaszagra szoktam elaludni.

11. Mindenem az illatos gyertya és mécses. Ha egy nap (általában este) nem gyújthatok rá, eléggé ideges leszek. Bármennyit képes vagyok rákölteni, csak mindig legyen. (Most is kell vennem, már csak egy Air wick-em van.) A körömlakokkal ugyanígy vagyok. Nincs pénzem. VAN HATSZÁZ FORINTOM! GYORSAN KÖLTSÜK EL KÖRÖMLAKKRA/GYERTYÁRA! A kevés pénz veszélyesebb rám nézve, mint a több. A többel nem tudok mit kezdeni, nah. :D Nem szeressem mánít. 

És akkor lássuk a kiszemeltem/jeim kérdéseit:


1. Ha te írhatnád meg a saját életed történetét, milyen műfajú lenne és milyen szálakat vezetnél be?
2. Ha egy zombiapokalipszis kellős közepén lennénk, ki lennél? Mi lenne a fegyvered?
3. Inkább érzelmekkel, lélekkel foglalkozó könyv vagy inkább eseménydús?
4. Nem szabad a könyvet a borítója alapján megítélni, de mégis milyen számodra az ideális borító?
5. Könyvből készült film, vagy könyvből készült TV sorozat?
6. Ha valaki hozzád vágna (vagy klasszikus esetben nyernél a lottón) 500 millió forintot, mit kezdenél vele?
7. Szívesen részt vennél egy könyves, vagy akármilyen (játék, film, képregény, sorozat, anime, manga) szerepjátékban? Ha igen, kinek öltöznél be és miért?
8. Látsz-e valamilyen hátrányt abban, hogy a YA és a NA könyvek így elszaporodtak? De hogy állsz velük? Melyik a kedvenc műfajod és miért?
9. Melyik könyves és melyik filmes/sorozatos világban élnél szívesen és miért?
10. Követsz valamilyen vloggert? Ha igen, kit? Ha nem, miért nem?
11. Milyen furcsaságaid vannak?

És az áldozataim:

Csücsi, mert én annyira szeretem és azt akarom, hogy érezze a törődést. :D nincsmitDrágám<3
Illetve Klodette. Be van rakva követésre jónéhány blog, de szerintem csak négyet követek, néha van egy ötödik is. Klodette blogja az egyik, akit nem csak a blogja tartalma miatt követek, hanem mert a kis beszélgetéseink alapján egy nagyon kedves és barátságos embernek ismertem meg. 

És hogy mindenki jó kedvvel térjen haza, bemutatom a legújabb kedvenc dalocskámat:

4 megjegyzés:

  1. Szia Noémi!

    Nagyon szépen köszönöm. :)

    Amint írtam a blogomnál is válaszként ki fogom tölteni. Jól feladtad a leckét. Jó sok kérdés van amire törhetem a fejem, de egyáltalán nem bánom. :)

    KÖSZÖNÖM! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! =)

      Ha tudnád, milyen nehéz volt őket kitalálni. :'D Tudok nagyon elborult lenni, így az ilyen dolgokat mindig kihagyom (ezért sem játszom pl. Felelsz vagy mersz?-et)

      Nincs mit. =)

      Törlés
  2. Szia! :)

    Van egy Book Tag a blogomon, amit neked is továbbadtam. Ha akarod töltsd ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm szépen itt is, ki is töltöttem. :)

      Törlés