2015. április 25., szombat

Bookish Scenario Book Tag

Sziasztok!

A Kis Könyves Bloggerekkel újfent összeültünk, ezúttal egy szituációs játékkal. Vagyis book tag-gel. Szituációs book tag-gel. Mindegy. Lássuk is.




1. Ha meg kellene válnod az összes könyvedtől és műfajonként csak egyet tarthatnál meg, mik lennének azok?

uhh. Öhm... Ez a kérdés már csak azért is nehéz, mert nagyon sok sorozatos könyvem van. Ha ebből kiemelek egyet, és csak azt tudnám olvasni, élvezhetetlen lenne.
Disztópia: Veronica Roth: A beavatott
Fantasy: Komoly? A kedvencből is csak egyet?! Eci-peci kimeheci te vagy az a ro... Lara Parker: Éjsötét árnyék - Angelique hagyatéka. Élje a hasra ütéses választás! :D
Romantikus: Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Történelmi: Diana Gabaldon: Outlander - Az idegen ez is történelminek számít, ugye?
NA: Katja Millay: The sea of tranquility - A nyugalom tengere
Erotikus: Alice Klayton: Faldöngető

2. Könyvesboltban azt hallod, hogy egy tini azt mondja az anyjának, nem szeret olvasni, de az anyukája ragaszkodik ahhoz, hogy válasszon egy könyvet. Odamész és ajánlasz neki egyet, amit azok is szeretnek, akik nem szeretnek olvasni - melyik könyv lenne az?

Alapból nem mennék oda ajánlani könyvet. Lehet, hogy kedves gesztusnak ítélik meg mások, de engem alapból irritál, ha valaki odajön hozzám vásárlás közben, és bájgúnár vigyorral szeretne nekem segíteni. A másik ok, amiért nem mennék oda ajánlani, mert egy idegenre miért hallgatna? És a harmadik ok: odamegyek és ajánlom neki, mondjuk a Harry Potter sorozatot. Honnan tudjam, hogy nem utálja-e a sorozatot és hogy a fantasy-ért sem rajong? Szóval nem ajánlanék semmit.

3. Nincs jó kedved és megkérsz, hogy menjek le érted. Mit olvasol, hogy jobb kedvre derülj? 

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg. Igen, gyerekeknek szól, de a mai napig felvidít.

4. Egy napra visszamehetsz a kamasz korodba. Melyik lenne az a könyv, amit az akkori éned olvasna?

Nagyon remélem, hogy a Bartimeus-trilógiát. Ha nem, szétrúgom a sejhaját. Ugyanis tartozik nekem a trilógia többi részével.

5. A barátaid meglepnek egy 4 napos kirándulással és csak egy órád van összecsomagolni. Melyik könyvet vinnéd magaddal?

Olyan nem létezik, hogy csak egy könyvet pakoljak oda. Kettő minimum. Az egyik könyv biztosan Susan Spencer-Wendel: Mielőtt végleg elmegyek lenne, a másik... Kiera Cass: The Selection - A párválasztó. Csakhogy végre túllegyek rajta. Tartalákba odaraknék egy harmadik könyvet, hogy ha nem bírnám idegileg ezt, az pedig Mats Standberg - Sara B. Elfgren: a Kör.

6. Kirabolták a házad. Ne aggódj, mindenki biztonságban van, de a könyvespolcodat kifosztották. Melyik az a könyv, amit a legjobban remélsz, hogy nem vitték el?

Valójában naggggyon sok könyvért kitépném a hajam, nem tudnék egyet kiemelni. De szerintem ezzel sokan így vannak. Viszont kettőhöz sokkal jobban kötődök, érzelmileg, mint a többihez, Ez pedig George R. R. Martin: Trónok harca és Kate Morton: Távoli órák.

7. Az egyik barátod kölcsönvesz tőled egy könyvet, és borzalmas állapotban hozza vissza. a.) Eljátszod, hogy nem vetted észre. b.)Megkéred, hogy vegyen neked egy másikat helyette. c.) Megbosszulod?

Ez a kérdés valahogy mindig felmerül ezekben a szituációs tag-ekben. :D Ugyanazt tudom mondani, mint a többiben. Szoktam kölcsönadni, randa példányként még nem kaptam vissza. De ha megtörténne, egyik sem tenném. Szólnék neki, hogy nem így adtam oda neki, és megkérném, hogy legközelebb jobban vigyázzon rá. Hisz mégis csak egy barátom, és azért fontosabb ennél.

Ha érdekel a többiek válasza, itt megtalálod az övékét is:






1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett :) Annyit tennék hozzá, hogy Kiera Cass Párválasztósdi játéka nem is olyan rossz :)

    VálaszTörlés